به گزارش روابط عمومی شرکت ساختمانی بانک ملت،به نقل از خبرگزاری ایرنا، آمارهای مقدماتی وزارت صنعت، معدن وتجارت گویای آن است که هفت ماهه امسال میزان تولید کنسانتره زغالسنگ ۹۱۹.۷ هزار تن بود و در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته که ۹۰۵.۳ هزار تن بود، افزایش ۱.۶ درصدی داشت.
ضمن اینکه میزان تولید کنسانتره زغالسنگ در مهرماه امسال برابر با ۱۴۹.۲ هزار تن بود و در مقایسه با شهریور ماه که ۱۲۹.۳ هزار تن، افزایش ۱۵.۴ درصدی ثبت کرد.
میزان تولید کنسانتره در نیمه نخست امسال به رقم ۷۶۲.۹ هزار تن رسید که از این میزان ۱۶.۶ درصد مربوط به عملکرد شهریور ماه است.
برپایه جداول آماری وزارت صنعت، میزان تولید کنسانتره زغالسنگ در نیمه نخست پارسال به میزان ۷۸۶.۹ هزار تن ثبت شده بود.
همچنین بررسی عملکرد ۶ ماهه امسال در زمینه تولید کنسانتره زغالسنگ نشان می دهد که در ماههای مرداد و شهریور در مجموع با ۲۷۴.۷ هزار تن تولید سهم ۳۶ درصدی را به خود اختصاص دادند که در مرداد ماه ۱۴۷.۶ هزار تن تولید شده بود.
برابر آمارهای سازمان توسعه و نوسازی معادن وصنایع معدنی ایران (ایمیدرو) هم در زمینه میزان استخراج زغالسنگ از واحدهای البرز مرکزی و طبس در مدت ۶ ماهه ابتدایی امسال رقم ۹۱۱ هزار و ۶۸۴ تن ثبت شده بود.
علاوه براین میزان تولید کنسانتره زغالسنگ در واحد های یاد شده در ۶ ماهه نخست امسال رقم ۳۴۹ هزار و ۶۹۸ تن به ثبت رسید.
آمارهای انجمن زغالسنگ ایران نشان می دهد که تولید کنسانتره زغالسنگ کشور سالیانه ۱.۵ میلیون تن است، در حالی که مصرف داخلی به حدود دو میلیون تن می رسد و پیشبینی شده با بهره برداری از واحدهای جدید در سال ۱۴۰۰ مصرف این ماده معدنی به ۳.۵ میلیون تن خواهد رسید.
برآورد شده که کشور برای تامین نیاز واحد های فولادسازی آتی، سالیانه هفت میلیون تن زغالسنگ خام باید استخراج کند که کمبود باید با نوسازی معادن فعلی و تجهیز معادن جدید انجام شود.
همچنین قیمت پایه کنسانتره زغالسنگ برمبنای ۲۶.۵ درصد قیمت شمش فولاد خوزستان در بورس کالا تعیین می شود، اما در شرایط کنونی تولید کنندگان زغالسنگ خواستار افزایش این نرخ شده اند.