تشریح رسیدگی به تراکنش‌های بانکی برای اخذ مالیات/ هزینه وصول مالیات مشاغل بالاست

به گزارش روابط عمومی شرکت ساختمانی بانک ملت، به نقل از خبرگزاری فارس با اشاره به نحوه بررسی تراکنش های بانکی برای سال 99، اظهار داشت: دو موضوع در این زمینه وجود دارد؛ 1- مربوط به رسیدگی های قبل از سال ۹۵ اگر تراکنش های زیر ۱۵ میلیون تومان و آن‌هایی که مستند نبوده و نیز به کارتخوان متصل نیست، نیازی به رسیدگی ندارد.

معاون فنی و حقوقی سازمان امور مالیاتی افزود: دومین بخش این است که سایر درآمدهای مودیان که به کارتخوان وصل بوده هر عددی باشد از یک ریال به بالا قابل رسیدگی و اگر به عنوان درآمد بوده باید در اظهارنامه ذکر و اظهار شده باشد.

وی با تاکید بر اینکه بعد از سال ۹۵ با توجه به تغییر قانون تمامی تراکنش ها رسیدگی می شود، بیان داشت: تراکنش های بانکی یکی از شواهد رسیدن به اثر سود و زیان فعالیت اقتصادی است که تاثیر بر درآمدهای مالیاتی دارد. اما نمی گوییم درآمد مشمول مالیات است.

علیزاده یادآور شد: بر اساس رسیدگی، ردیابی تراکنش ها و حسابرسی های به این نتیجه میرسیم که آیا درآمد منتج شده ایا درآمد مشمول مالیات خواهد بود یا خیر.

علیزاده در پاسخ به این سوال که معمولا ممیزان مالیاتی به مودی می گویند باید درآمدهای مالیاتی وصول شود و درآمدهای غیره را نیز مشمول مالیات می دانند، تاکید کرد: در دستورالعمل و بخشنامه دغدغه های مودیان را ذکر کردیم. مدیران کل مسئول اصلی حسن اجرای دستورالعمل هستند. در رده های پایین تر، اینطور نیست که هر کارمندان مالیاتی هر کاری خواست بکند. اقدامات خارج از چارچوب قابل قبول نیست و مذموم است و توسط دادستانی مالیاتی پیگیری می‌شود.

وی با اشاره به اینکه هدف ما اجرای صحیح دستورالعمل است در فرآیند رسیدگی به تراکنش های بانکی است، خاطر نشان کرد: همه موارد پیش بینی شده است. گروه خاص خبره که به این امر مشرف هستند کمیته ای را تشکیل خواهند داد.

معاون فنی و حقوقی سازمان امور مالیاتی در پاسخ به این سوال که اکنون برای شناسایی افراد مشمول طرح معیشت بنزین افرادی که دارایی و سرمایه ای داشتند را جزء درآمد آنها حساب کرده حال آنکه درآمد ناشی از فعالیت اقتصادی نبوده است، گفت: اقرار مودی را با کمترین مستند قبول می‌کنیم. مگر اینکه از آن سند داشته باشیم. اصل بر برائت است مگر اینکه رویداد درآمدی مودی باشد. برای شفاف‌سازی و کانالیزه کردن این موضوع، دستورالعمل بررسی تراکنش های بانکی تدوین شد.

وی افزود: بیش از دو ماه روی آن کار شده است و از نظر ویرایشی، ویرایش بیستم بوده همچنین دستگاه‌های نظارتی را دخیل کردیم و فکر می‌کنیم به مقصود میرسیم.

معاون سازمان امور مالیاتی تاکید کرد: برخی پرونده‌های مالیاتی ارقام پایین و زیر یک میلیون تومان دارد که برای رسیدگی و تشخیص و وصول مالیات آن باید چیزی حدود یک و نیم میلیون تومان هزینه شود. هزینه وصول در مشاغل بالاتر است و در اشخاص حقوقی پایین‌تر است. همچنین در پرونده های کوچک هزینه ها بالاتر می رود که به فرایند تشخیص، دادرسی و فرایندهای کار باز می‌گردد بخشی از هزینه‌های ثابت برای همه پرونده ها یکسان است. آماری از میانگین هزینه وصول مالیات ندارم.

print