چگونه اقتصاد را قوی کنیم؟

  به گزارش روابط عمومی شرکت ساختمانی بانک ملت، به نقل از خبرگزاری تسنیم، علی اکبر کریمی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه تعبیر جدید قوی شدن اقتصاد که از سوی رهبر انقلاب مطرح شد در واقع راهبردی در راستای بحث اقتصاد مقاومتی می‌باشد، گفت: اقتصاد مقاومتی به‌معنای پدافند مقابل آسیبهای ناشی از اقدام دشمن و تکانه‌های خارجی نیست بلکه مجموعه سیاستهایی است که بر عوامل درون‌زا و برون‌نگر در اقتصاد تأکید دارد.

وی افزود، در واقع اقتصاد مقاومتی هم بر توانمندی تولید داخل تأکید دارد و هم از ظرفیتهای اقتصاد جهانی غافل نمی‌شود، در واقع اقتصاد مقاومتی منعی برای تأمین ارزان نیازهای داخل کشور از بازار اقتصاد جهانی ایجاد نمی‌کند.

این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: برای توسعه اشتغال و مبارزه با بیکاری چاره‌ای جز تکیه بر توانمندی داخلی نداریم، از این منظر می‌توان گفت تولید صادرات‌محور می‌تواند این مجموعه اهداف را پوشش دهد.

وی با ابراز اینکه تولید صادرات‌محور کلید اصلی در تحقق اقتصاد قوی است، گفت: موقعیت ایران در منطقه به‌گونه‌ای است که تحقق اقتصاد قوی در شرایط فعلی دور از ذهن نیست، این درحالی است که در عرصه اقتصاد داخلی چالشها و آسیبهایی وجود دارد که متأسفانه توان اقتصادی را برای مقاومت کشور در برابر تکانه‌های خارجی کاهش داده است.

کریمی تأکید کرد: هرچقدر زیرساختهای اقتصاد داخلی تقویت شود و به‌لحاظ کارآمدی در جایگاه بهتری قرار داشته باشیم به تحقق یک اقتصاد قوی برای ایران می‌توان امیدوارتر بود.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: هرچند در زمینه دفاعی و علمی پیشرفتهای قابل توجهی داشته‌ایم که نمونه‌های آن هرساله در ایام دهه فجر مطرح می‌شود اما در حوزه اقتصادی نیز باید به‌سمتی حرکت کنیم که هرساله دستاورد قابل ارائه در این ایام داشته باشیم.

وی با تصریح به اینکه قدرت ملی در حوزه‌های دفاع، سیاسی و اقتصادی در هر سطحی تقویت شود بر عوامل دیگر نیز اثرگذار خواهد بود، گفت: تأکید بر قوی شدن اقتصاد به‌نوعی توجه و تمرکز برای رفع نقصان ها و چالش های اقتصاد نیز می‌باشد، برای حل‌وفصل این چالشها بایستی تصمیمات بزرگ و جسورانه برای اصلاحات گرفته شود.

کریمی با اشاره به مهمترین  چالش حال حاضر اقتصاد کشور گفت: متأسفانه بحث کمبود سرمایه در گردش با وجود نقدینگی 2 میلیون میلیاردی یک چالش قابل توجه است که تا کنون تدبیری برای آن اندیشیده نشده است.

این کارشناس اقتصادی گفت: سؤال اصلی این است که چرا نظام تأمین مالی ایران که بانک‌محور است در خدمت تولید نیست.

وی اضافه کرد که به‌نظر می‌رسد برای تقویت اقتصاد داخلی و تحقق اقتصاد قوی در گام اول باید یک سری اصلاحات فوری و جسورانه در حوزه روابط و تعاملات بانکی، نرخ سود بانکی، سپرده‌ها و تسهیلات انجام شود.

print