پارکت چوبی و هزینه های خرید و اجرای آن

به گزارش روابط عمومی شرکت ساختمانی بانک ملت، کفپوش یکی از المان های بسیار ضروری در دکوراسیون داخلی است که این روزها بسیار به آن توجه می شود. تنوع این محصول بالاست و افراد بر اساس سلیقه و بودجه خود می توانند نسبت به انتخاب و خرید آن اقدام نمایند. آن ها در انواع مختلف از جمله سرامیکی، پی وی سی، لمینت، گرانولی، اپوکسی، سنگی، بامبو، بتنی، پلی یورتان، سه بعدی، پارکت چوبی و … قابل اجرا هستند.

پارکت چوبی از جمله پوشش هایی است که این روزها مورد استقبال فراوان قرار می گیرد. هر چند هر کدام از کفپوش ها ویژگی ها و قابلیت های منحصر بفرد خود را دارند اما استفاده از چوب طبیعی، پارکت را به بهترین و جذاب ترین کفپوش داخلی تبدیل نموده است.

پارکت چوبی چیست؟

پارکت چوبی از یکسری پانل های چوبی در ابعاد و اشکال مختلف تشکیل شده که با الگوهای متنوع می توان آن ها را کنار هم قرار داد و سطحی یکدست، زیبا و متفاوت ایجاد نمود. این کفپوش یکی از بهترین و سالم ترین کفپوش هایی است که در منازل نصب می شود. هنگامی که بر روی این کفپوش راه می روید احساس گرما و راحتی کرده و از حضور آن در خانه لذت خواهید برد.

پارکت چوبی از چوب درختانی چون بلوط, کاج, گردو، راش، بامبو و یا افرا ساخته می شود، از این رو  امکان انتخاب چوب با قیمت و کیفیت متفاوت وجود دارد. انتخاب جنس پارکت به فضای مورد نظر, رفت و آمد در آن محیط, نوع رنگ و طرح دلخواه و میزان رطوبت بستگی دارد. چوب بلوط به دلیل مقاومت و فشردگی بافت خود نسبت به سایر چوب ها از سختی و استحکام بالاتری برخوردار است.

پارکت چوبی زیباترین کفپوش می باشد که زیبایی الهام گرفته از طبیعت را به خانه شما می آورد. این پارکت نوعی عایق گرمایی برای کف ساختمان است که زیبایی بی نظیری به فضای مورد نظر می بخشد. قطعات این کفپوش باید محکم به کف متصل شوند, در صورت عدم اتصال کامل آنها به کف, پس از مدتی به محض راه رفتن بر روی آنها، شروع به سر و صدا می کنند. در گذشته قطعات پارکت با استفاده از چسب مخصوص به کف می چسبیدند اما در حال حاضر این قطعات به شکل کلیکی در هم قفل می شوند.

 

پارکت چوبی

انواع پارکت چوبی

پارکت چوبی در دو نوع پارکت سه لایه و پارکت تمام چوب تولید می گردد. در پارکت سه لایه که پارکت مهندسی شده نیز نام دارد از چوب ارزان قیمت با کیفیت معمولی برای دو لایه زیرین استفاده می شود و لایه رویی از جنس چوب ترمووود یا ترمو است اما در پارکت تمام چوب تنها چوب ترمووود به کار برده می شود. در پارکت مهندسی شده لایه زیرین از چوب صنوبر، لایه میانی از چوب نرم و لایه رویی از چوب ترمو می باشد که با استفاده از چسب فرم آلدهید به یکدیگر چسبیده اند.

مدل پارکت چوبی

تفاوت پارکت چوبی و پارکت لمینت

پارکت چوبی تماماً از چوب ساخته می شود اما کفپوش لمینت ظاهری همانند چوب دارد. در ساخت پارکت لمینت از الیاف بهم فشرده (HDF) و یا MDF به همراه رزین ملامین استفاده می شود. هر چند ظاهر این کفپوش همانند پارکت چوبی است اما زیبایی، رنگ و بافت چوب طبیعی را ندارد. تفاوت پارکت چوبی با پارکت لمینت به شرح زیر می باشد:

  • قیمت پارکت چوبی در مقایسه با پارکت لمینت بالاتر است.
  • پارکت لمینت در برابر نم و رطوبت مقاومت بیشتری از خود نشان می دهد.
  • نصب و اجرای پارکت لمینت راحت تر از پارکت چوبی است.
  • طرح، رنگ و بافت پارکت چوبی منحصر بفرد بوده و زیبایی آن قابل مقایسه با کفپوش لمینت نیست.
  • لمینت ماده ای سخت است، از این رو این سختی حسی از راحتی به ساکنین منتقل نمی کند. هر چند برخی از نصابان از یک لایه فوم در زیر پارکت استفاده می کنند تا خاصیت ارتجاعی به آن ببخشند اما باز هم لمینت سختی خود را دارد.
  • پارکت چوبی عمر بسیار طولانی دارد، در حالی که پارکت لمینت به مرور زمان و در اثر رفت و آمد زیاد کیفیت خود را از دست می دهد.
  • در ساخت لمینت از مواد شیمیایی استفاده می گردد. فرمالدهید از جمله این مواد است که برای محیط زیست مضر می باشد اما پارکت چوبی دوستدار محیط زیست است و قطعات آن مجدداً قابل استفاده هستند.
  • راه رفتن بر روی لمینت با سر و صدا همراه است، از این رو افراد از این صدای ناخوشایند شکایت دارند، در مقابل تردد بر روی پارکت چوبی حس خوبی ایجاد می کند و طبیعی بودن آن را به طور کامل نشان می دهد.
  • پارکت لمینت دارای سطحی صاف و لغزنده است، خصوصاً اگر بر روی آن آب ریخته شود احتمال سرخوردگی بیشتر خواهد شد. اما بافت طبیعی پارکت چوبی سطحی ایمن برای افراد فراهم می کند.

پارکت

تفاوت کفپوش و پارکت

به طور کلی مهم ترین تفاوت کفپوش و پارکت در جنس آن ها می باشد. در ساخت کفپوش ها عموما از پلاستیک استفاده می شود. این در حالی است که ساخت پارکت بیش تر با چوب صورت می گیرد. از دیگر مواردی که باعث ایجاد تفاوت در کفپوش و پارکت می شود، ضخامت و نحوه نصب آن ها می باشد.

معایب و مزایای پارکت چوبی:

  • پارکتهای چوبی با هر نوع ضخامتی عمر طولانی دارند و به راحتی پوسته پوسته نمی شوند.
  • این نوع کفپوش به راحتی قابل تمیزکاری است و با یک جاروبرقی ساده می توان گرد و غبار روی آن را پاک کرد.
  • پارکت ها باید در محلی نصب شوند که دور از نور مستقیم خورشید باشند زیرا نور مستقیم رنگ پارکت را کمرنگ نموده و سطح آن را کدر می کند.
  • برای شستن پارکت نباید از آب استفاده کرد زیرا نم و رطوبت باعث باد کردن چوب می شود.
  • پارکت های چوبی نسبت به خط و خش حساس هستند بنابراین باید از ضربه زدن با اجسام نوک تیز به سطح پارکت جلوگیری شود.
  • نشست گرد و غبار برای طولانی مدت کفپوش پارکت را کدر میکند و سطح آن را از بین می برد. بنابراین سطح آن باید همیشه تمیز نگه داشته شود.

کدام رنگ پارکت بهتر است؟

انتخاب رنگ مناسب پارکت خانه شیک، از نکات مهمی است که در هنگام خرید این محصول باید به آن توجه داشته باشید. یکی از شرایطی که در انتخاب رنگ پارکت تاثیرگذار می باشد، متراژ فضایی است که قصد استفاده از پارکت در آن را دارید.

برای مثال بهتر است برای طراحی فضای کوچک از رنگ روشن استفاده نمایید. انجام این کار می تواند به بزگ تر نشان دادن فضای مورد نظر نیز کمک کند. تطایق پذیری رنگ پارکت با دیگر المان ها از دیگر نکاتی است که در انتخاب رنگ بهتر پارکت باید به آن توجه داشته باشید.

نصب پارکت چوبی 

  • پارکت چوبی باید روی یک سطح یکنواخت نصب شود. در صورتی که سطح زیرین ناهموار بوده و پستی و بلندی داشته باشد قبل از نصب پارکت, انجام عملیات زیرسازی ضروری می باشد. به منظور مقاوم سازی پارکت در برابر نم و رطوبت از مخلوط پودر سنگ, سیمان و چسب بتن به عنوان زیرساز استفاده می شود. این لایه ی زیرساز باید کاملا خشک شود سپس نصب پارکت صورت گیرد. گاهی اوقات نیز برخی نصابان پارکت برای تراز کردن کف محل مورد نظر از فوم مخصوص به عنوان زیرساز استفاده می کند.
  • وجود درز در پارکت باعث نفوذ نم و رطوبت به زیر آن می شود بنابراین در هنگام نصب آن دقت شود که هیچ گونه درز و شکافی ایجاد نشده باشد.
  • این نکته را مدنظر داشته باشید که فاصله بین دیوار و پارکت رعایت شود. معمولا فاصله‌ای حدود ۳ تا ۴ میلی‌متر برای این منظور کافی است. بعد از اتمام کار این محل توسط قرنیزهای چوبی پوشانده می‌شود.
  • بعد از نصب پارکت روی آن ساب زده میشود و سپس لاک استفاده می شود, با انجام اینکار پارکت سطحی صاف و براق پیدا می کند. لایه پوششی از واکس, لاک یا روغن نقش لایه ی محافظ را برای کفپوش پارکت ایفا می کند.

کفپوش چوبی

قیمت انواع پارکت چوبی

پارکت چوبی یکی از بهترین گزینه ها برای انتخاب است زیرا قیمت آن با توجه به کیفیت و طول عمر بالایی که دارد مقرون بصرفه می باشد. به دلیل استفاده از چوب در ساخت این محصول، سال ها می توان با خیالی آسوده از آن در مکان های مختلف استفاده نمود. این پارکت ها در دو نوع تک لایه و چند لایه تولید می شوند. قیمت پارکت بر اساس متریال به کار رفته در ساخت، کیفیت و ابعاد متفاوت می باشد.

print