به گزارش روابط عمومی شرکت ساختمانی بانک ملت، در صنعت لوله سازی از لوله های مختلف برای انتقال آب و فاضلاب استفاده می شود. امروزه لوله های فلزی و چدنی به دلیل معایبی نظیر عدم مقاومت در برابر خوردگی، زنگ زدگی و مواد شیمیایی کمتر مورد استفاده قرار می گیرند و لوله های پلیمری جایگزین آنها شده اند.
امروزه استفاده از لوله های پلیمری با روند رو به رشدی مواجهه است و اکثر پیمانکاران این لوله ها را برای ساختمان خود خریداری می کنند. افزودنی های PVC به مواد اولیه ساخت لوله، خواص منحصر بفردی به آن می بخشد و ویژگی های مکانیکی آن را ارتقاء می بخشد. این لوله ها در برابر سایر لوله ها از مزایای بیشتری برخوردار هستند و طول عمر بالاتری دارند.
PVC از جمله پرمصرف ترین مواد پلاستیکی است که از پلی وینیل کلراید ساخته می شود. از ویژگی های این ماده می توان به دوام بالا، عمر طولانی، سطح صیقلی، وزن سبک، مقاومت در برابر خوردگی و آتش سوزی اشاره نمود. پی وی سی یک پلیمر است و در موارد گوناگون از جمله ساخت لوله به کار می رود.
لوله هایی که از این متریال ساخته می شوند قادر به تحمل حرارت بالا هستند و در سیستم های گرمایشی و حرارتی به منظور رفت و برگشت آب گرم مورد استفاده قرار می گیرند. این لوله ها در مقایسه با لوله های پلاستیکی نیاز به استفاده از نگهدارنده، تکیه گاه و آویز برای نصب ندارند.
یکی از محصولات PVC که امروزه استفاده از آن رواج یافته و نیاز لوله کشی ساختمان را برطرف می کند لوله پلیکا است. لوله پلیکا در سایزهای مختلف به بازار عرضه و برای مصارف گوناگون مورد استفاده قرار می گیرد. مقاومت بالای این لوله ها موجب شده از آنها در حوزه های ساختمانی، آب رسانی، صنعتی و فاضلابی استفاده شود.
لوله پلیکا را می توان در سایزهای گوناگون به راحتی حمل کرد زیرا وزن آن سبک است و این امر از مزایای منحصر بفرد این لوله می باشد که کاربرد آنها را گسترش داده است. این لوله جزء بهترین و با کیفیت ترین لوله در صنایع پتروشیمی است زیرا به آسانی با انواع پلیمر ساخته می شود و میزان آسیب پذیری آن کم است.
قیمت این محصول با توجه به متریال به کار رفته در تولید آن، وزن و سایز تعیین می شود. این لوله ها در کارخانه های مختلف تولید می شوند و قیمت های متفاوتی دارند. لوله پلیکا به دلیل داشتن خواص مکانیکی و فنی بسیار بالا و قیمت مناسب نیازهای صنعت لوله کشی ساختمان را رفع کرده و بدون ایجاد نشتی و خرابی یک لوله بادوام با عمر طولانی به شمار می آید.
یکی دیگر از انواع لوله های پلیمری لوله PVC است که در ساختمان سازی به وفور مورد استفاده قرار می گیرد. لوله پی وی سی علی رغم انعطاف پذیری بالایی که دارد از مقاومت مکانیکی لازم برخوردار بوده و دچار ترک خوردگی نمی شود. این لوله جزء لوله های سبک وزن است و به آسانی و بدون زحمت نصب می شود.
لوله پلیکا در سه نوع لوله پلیکا معمولی، نیمه قوی و فشار قوی تولید و به بازار عرضه می شود. لوله پلیکا معمولی در مقایسه با لوله پلیکا نیمه قوی و لوله پلیکا فشار قوی تحت فشار کمتری ساخته می شود و مصرف آن با توجه به این فشار متفاوت می باشد. لوله پلیکا نیمه قوی برای فاضلاب کشی ساختمان و به عنوان غلاف کابل برق کاربرد دارد.
لوله پلیکا فشار قوی همانطور که از نامش پیداست قابلیت تحمل فشارهای بسیار بالا را دارد و اصولاً برای فاضلاب کارخانه ها، انتقال آب آشامیدنی، انتقال اسید و باز، کانال کشی آب و آب رسانی به زمین های کشاورزی مورد استفاده قرار می گیرد. آب بندی این لوله ها بسیار خوب است و نسبت به لوله های فلزی، پلی اتیلن و چدنی قیمت مناسب تری دارند. مقاومت لوله پلیکا فشار قوی در برابر نور خورشید بالاست.
اتصال قطعات با استفاده از چسب و اتصال قطعات به روش پوش فیت از جمله رایج ترین روش هایی است که برای اتصالات لوله پلیکا مورد استفاده قرار می گیرد.
در اتصال با استفاده از چسب، پس از اندازه گیری لوله ها و برش آن ها محل اتصال با استفاده از چسب پی وی سی به یکدیگر متصل می شود. سپس تا خشک شدن کامل چسب صبر کرده و پس از آن می توان از آن استفاده کرد.
در روش اتصال با استفاده از پوش فیت، نیاز به استفاده از چسب نیست و به وسیله زانویی های و درپوش ها لوله ها به یکدیگر متصل می شوند.
از مزایای استفاده از این روش می توان سادگی نصب، افزایش سرعت عمل و کاهش زمان اتصال لوله اشاره کرد. در این روش نیاز به جوش نیست و به همین خاطر عدم ایجاد هرگونه انبساط و انقباض طولی را در پی دارد. در صورت استفاده از این روش در اثر نشست ساختمان احتمال شکستگی در لوله ها بسیار پایین می آید.