به گزارش روابط عمومی شرکت ساختمانی بانک ملت، به نقل از خبرگزاری ایرنا، مهدی فکری، عضو انجمن تولیدکنندگان کاشی و سرامیک کشورافزود: با وجود تحریم ها و مشکلات داخلی، اما در موضوع تولید کاشی و سرامیک مشکل چندانی در کشور وجود ندارد.
وی بیان داشت: در این صنعت برخلاف بسیاری صنایع، فروش، موضوع اصلی است، زیرا ۱۴۷ کارخانه کوچک، متوسط و بزرگ در این حوزه فعالیت می کنند که مجموع تولید سالیانه آنها بین ۳۰۰ تا ۴۰۰ میلیون متر مربع است.
فکری با اشاره به خاک به عنوان ماده اولیه تولید این محصولات، تاکید کرد: شرکت هایی که برای تهیه این ماده اولیه از چند منبع تامین استفاده می کنند، با مشکل چندانی مواجه نمی شوند.
وی، همچنین به لعاب به عنوان دیگر ماده اولیه مورد استفاده در این هنر- صنعت اشاره کرد و گفت: لعاب از نظر ارزشی، سهم بالایی در تولید کاشی و سرامیک دارد و بین ۶۰ تا ۷۰ درصد هزینه های تولید را تشکیل می دهد.
این عضو انجمن تولیدکنندگان کاشی و سرامیک کشور خاطرنشان کرد: در گذشته حجم زیادی از لعاب مورد استفاده در این صنعت از خارج وارد می شد، اما امروز شرکت ها استفاده از لعاب با کیفیت ایرانی را ترجیح می دهند.
وی هر چند افزایش نرخ ارز در حدود دو سال گذشته را در این تغییر رویکرد شرکت ها بی تاثیر ندانست، اما تاکید کرد: یکی از مشکلات برخی شرکت های تولیدکننده، عودت داده شدن محصولات شان از سوی خریداران خارجی و داخلی در سال گذشته به دلیل کیفیت پایین لعاب مورد استفاده بود، اما رشد نرخ ارز سبب شد تا لعاب سازان داخلی با ارتقای کیفیت محصولات خود، جای خارجی ها را بگیرند.
فکری در ادامه به اجرایی شدن طرح ملی مسکن در سال آینده اشاره کرد که می تواند جهشی در صنعت ساختمان سازی کشور ایجاد کند و گفت: صنعت کاشی و سرامیک برای پوشش کامل نیازهای این طرح آمادگی دارد.
وی با اشاره به کشورهای رقیب ایران در بازار بین المللی کاشی و سرامیک، خاطرنشان کرد: کاشی ایرانی با هزینه تمام شده پایین تر نسبت به چین، هند و ترکیه، فاصله قیمتی زیادی با محصولات این کشورها دارد و شرکت های داخلی به شرط حفظ و ارتقای کیفیت می توانند جایگاه خوبی در بازارهای جهانی داشته باشند.
این مقام صنفی اضافه کرد: پیوستن جمهوری اسلامی ایران به اتحادیه اوراسیا در آینده نزدیک و برخورداری از معافیت های تعرفه ای این کشورها، می تواند بازارهای جدیدی در اختیار تولیدات ایرانی قرار دهد.
وی با تاکید مجدد بر ارتقای کیفیت به عنوان رمز اصلی باقی ماندن شرکت ها در بازار کاشی و سرامیک ایران، اضافه کرد: برخی شرکت ها با ورود به تولید محصولات لوکس، کسب سهم بیشتر از بازارهای صادراتی به ویژه در اتحادیه اروپا و کشورهای عربی حاشیه جنوبی خلیج فارس را در دستور کار خود قرار داده اند که ارزش افزوده بالایی برای آنها به دنبال دارد.
بازگشت ارز حاصل از صادرات
وی با اشاره به فعالیت موفق صادراتی برخی شرکت های بزرگ کاشی و سرامیک کشورمان، یادآوری کرد: اکنون ارز حاصل از صادرات به روسیه از طریق بانک ملی به داخل بازمی گردد، مطابق بخشنامه صادره یکم آذرماه امسال صادرات به عراق و افغانستان به صورت ریالی انجام می شود و در بازاری مثل سریلانکا با عملیات تهاتر، معادل کاشی و سرامیک صادر شده، مواد اولیه، تجهیزات و اجناس مورد نیاز به کشور وارد می شود.
فکری همچنین به از دست رفتن بازار آفریقا در سال های گذشته از سوی برخی شرکت ها به دلیل نبود نمایندگی قوی در این کشورها اشاره کرد، اما گفت: با تلاش رییس انجمن دوستی ایران و آفریقای جنوبی، نفوذ در این کشور مهم قاره سیاه در دستور کار است که می تواند مرکزی برای صادرات کاشی و سرامیک به دیگر کشورهای این قاره باشد.
برپایه اطلاعات رسمی منتشره وزارت صنعت، معدن و تجارت، از ابتدای امساال تا پایان آبان ماه ۲۶۵ میلیون و ۷۲ هزار و ۵۰۰ متر مربع کاشی و سرامیک در کشور تولید شد که در مقایسه با مدت مشابه پارسال رشد ۵.۵ درصدی داشته است.