به گزارش روابط عمومی شرکت ساختمانی بانک ملت، به نقل از خبرگزاری فارس، حامد آریامنش، کارآفرین حوزه ساختمان و نایب رئیس انجمن تولیدکنندگان سنگ ساختمانی با اشاره به عوامل رکود صنایع ساختمانی گفت: تولیدکنندگان فعال در این حوزه با انواع و اقسام تهدیدات مواجه هستند و کار کردن در شرایط فعلی اقتصاد کشور، منوط به قبول ریسک بالایی از ناحیههای مختلف است.
این فعال اقتصادی با اشاره به کارکرد فعلی مالیات بر ارزش افزوده به عنوان یکی از دلایل افزایش قیمت کالاها، گفت: هزینه 9 درصدی بر روی هر نهاده تولیدی ما در شرایطی که این هزینه توسط خریداران عمده پرداخت نمیشود، تنها باعث تضعیف تولیدکننده است.
*مالیات بر ارزش افزوده کارکرد خود را از دست داده است
وی در تشریح کارکرد اصلی مالیات بر ارزش افزوده گفت: قرار بود شفافیت جریان کالا و خدمات نتیجه اخذ مالیات بر ارزش افزوده باشد اما بدون پرده باید گفت، اکثر تولیدیها با اخذ مجوز زیر ذره بین سازمان مالیاتی میآیند؛ پس جریان کالا تقریبا مشخص است و نیازی به اخذ مالیات نیست.
آریامنش، در توضیح عملکرد نامطلوب مالیات بر ارزش افزوده گفت: خریداران محصول و فروشندگان مواد اولیه غیرشفاف هستند و عملا با اخذ مالیات بر ارزش افزوده و امکان بدون فاکتور خریدن محصولات، حلقههای پسین و پیشین تولیدیها از پرداخت مالیات بر ارزش افزوده سر باز میزنند و معمولا تنها تولیدکننده است که مالیات را میپردازد.
*خروج سرمایه از بخش مولد اقتصادی به دلیل تصمیمات غیر کارشناسی مسئولان
نایب رئیس انجمن تولیدکنندگان سنگ ساختمانی در ارتباط با مسدود شدن سرمایه در گردش تولیدیهای صنعت ساختمان به صورت اعتبار نزد سازمان امور مالیاتی تاکید کرد: در قانون مالیات بر ارزش افزوده مقرر شده در صورتی که صورتحسابها کاملاً شفاف باشند، اعتبارات مالیاتی به تولیدکنندگان برمیگردد، اما در واقع اینطور نیست و اعتبارات مالیاتی از 2 راه برگشت داده میشود. اول اینکه همان اعتبار با مالیات ارزشافزوده فصل بعدی تسویه شود و دوم اینکه بهصورت نقدی به مؤدی برگردد.
آریامنش ادامه داد: مؤدی اگر روش اول را انتخاب کند تایید میشود، ولی اگر روش دوم را انتخاب کند و طلب پول نقد کند، ممیز برای اینکه به هر طریقی ایراد و اشکالی پیدا کند حکم رسیدگی مالیات بر درآمد مشاغل برایش میزند. عملا برای تسویه حساب اعتبار تولیدکننده حداقل سه ماه هیچ پولی نصیبش نخواهد شد که سبب کاهش بخش مهمی از سرمایه در گردش تولید خواهد شد.
این فعال اقتصادی ضمن انتقاد از عملکرد دولت، گفت: در حالی که در سال جهش تولید به سر میبریم اما دولت هیچ گامی برای بهبود فضای کسب و کار ما انجام نمیدهد. قطعا ادامه این روند منجر به خروج سرمایه از حوزه مولد اقتصاد میشود.
آریامنش در پایان، با اشاره به خروج سرمایه از صنعت ساختمان به بخشهای سوداگری گفت: بخش 10 درصدی از فعالان صنعت ما به دلیل ریسک بالای تولید به حوزه خرید و فروش مسکن و دلالی ورود کردهاند و نه تنها سرمایه را از بخش مولد خارج کردند بلکه نزدیک به 70 تا 80 نفر نیز در طی این فرآیند بیکار شدهاند.